Pyöräilykypärät
Bikablella on laaja valikoima pyöräilykypäriä sekä lapsille että aikuisille. Valikoimastamme löydät kypärät niin BMX-ajoon, maantielle, kuin lapsesi ensimmäisille seikkaluille. Meillä on kypärät miehille, naisille ja lapsille. Uutta pyöräilykypärää ostaessa tarpeet voivat vaihdella henkilöstä toiseen. Siksi tarjoamme laajan valikoiman erilaisia vaihtoehtoja. Tärkeintä on valita kypärä, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Tämä on kaikista tärkein asia uutta pyöräilykypärää valitessa. Lisäksi hyvä istuvuus on ratkaisevan tärkeää sekä mukavuuden että turvallisuuden kannalta.
Meillä on valtava valikoima suosittuja pyöräilykypäriä ja myymme vain kypäriä, jotka täyttävät nykypäivän laatu ja turvallisuusstandardit. Esimerkkejä tunnetuista merkeistä ovat Abus, MET ja Force. Lisäksi pyöräilykypäriin on alettu integroida MIPS-teknologiaa. Meiltä löydätkin lukuisia kypäriä, joihin on integroitu turvajärjestelmiä, kuten MIPS ja KinetiCore.
Lue lisää
FAQ
Osta pyöräilykypärä, jota oikeasti käytät
Joillekin voi olla vaikeaa aloittaa pyöräilykypärän käyttö, jos siihen ei ole tottunut. Siksi yksi tärkeimmistä asioista uuden kypärän valinnassa on se, että itse pidät siitä. Tulet laittaneeksi kypärän paljon todennäköisemmin päähän, jos sinulla on kypärä, josta oikeasti pidät. On turha ostaa kypärää, joka jää kaapin perukoille pölyttymään.
Kypäriä löytyy monissa eri väreissä ja erilaisilla muotoiluilla. On kypäriä hillitymmillä väreillä ja kypäriä kirkkaammilla kuvioinneilla, osassa on visiiri tai lippa, osassa ei kumpaakaan. Valikoimaa löytyy siis jokaiseen makuun.
Pyöräilykypärän koko ja istuvuus
Kun valitset pyöräilykypärää, on tärkeää, että löydät kypärän, joka istuu hyvin päähäsi. Jos et tiedä minkä kokoisen pyöräilykypärän tarvitset, voit joko katsoa löytyykö vanhasta (sopivan kokoisesta) kypärästäsi kokotiedot, tai voit vain mitata päänympäryksesi.
Pyöräilykypärän tulee ensisijaisesti istua oikein päähän ja olla oikean kokoinen. Hyvä istuvuus on tärkeää sekä mukavuuden että turvallisuuden kannalta. Kypärä, joka ei istu, ei suojaa päätäsi kunnolla. Sen ei tule liukua eteen tai taakse, olla vinossa tai olla liian löysä. Ensimmäinen askel on mitata päänympärys ja valita pyöräilykypärä, joka sopii tähän mittaan.
Voit mitata päänympäryksesi ottamalla mittanauhan ja kiertämällä sen pään ympäri samasta kohdasta, johon sijoittaisit lippalakin. Eli juuri korvien yläpuolelta ja otsan ja takaraivon ympäri. Jos päänympäryksesi osuu kahden koon väliin, esimerkiksi 50-55 cm ja 55-60 cm, suosittelemme valitsemaan suuremman koon. Tämä johtuu siitä, että pääsi voi hieman turvota, aktiivisuuden aikana. Lisäksi voit käyttää kypärän alla pipoa tai lippalakkia.
Pyöräilykypärät kaikenikäisille
Pyöräilykypärä on ehdoton turvavaruste kaikille pyöräilijöille iästä riippumatta. Meiltä löydät laajan valikoiman pyöräilykypäriä sekä aikuisille että lapsille. Pyöräilykypärämme on suunniteltu suojaamaan päätäsi ja vähentämään vakavien päävammojen riskiä onnettomuuden sattuessa. Olitpa sitten kokenut pyöräilijä tai aloittelija, ikääsi ja päänympärykseesi sopivan kypärän valinta on ratkaisevan tärkeää. Valikoimastamme löydät pyöräilykypäriä eri useassa koossa ja mallissa, jotta voit valita kypärän, joka sopii sinulle ja on sekä mukava että turvallinen. Selaa valikoimaamme ja löydä täydellinen kypärä sekä itsellesi, että perheellesi.
Lasten kypärien koot alkavat koosta 44 cm ja aikuisten kypärät koosta 48 cm. Olemme tehneet pyöräilykypärien löytämisestä yksinkertaista, sillä voit selata tiettyjä kokoja suodattimien avulla. Löydät nämä suodattimet sivun vasemmasta reunasta, kun avaat jonkin kategorian..
Valikoimamme on laaja sekä miesten, naisten että lasten kypärien osalta. Meillä on hintatakuu kaikille pyöräilykypärille, joten voit olla varma, että saat kypärän meiltä edulliseen hintaan.
Muista, että voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme saadaksesi neuvoja ja ohjausta oikean pyöräilykypärän valintaan.
Kuinka pitkään pyöräilykypärä kestää?
Kypärä on suunniteltu vaimentamaan kovia iskuja ja kolhuja, mutta se pystyy tekemään sen vain kerran. Siksi kypärä, joihin on kohdistunut kova isku esimerkiksi kaatuessa, tulee vaihtaa. Se ei nimittäin enää pysty vaimentamaan uusia iskuja samalla tavalla. Lisäksi kypärän materiaali imee ajan myötä kosteutta ilmasta. Tämä heikentää kypärän rakennetta ja kykyä vaimentaa iskuja.
On suositeltavaa vaihtaa pyöräilykypärä vähintään viiden vuoden välein. Tämä riippuu tietenkin myös siitä, kuinka paljon kypärää on käytetty.
Erilaiset pyöräilykypärät
Pyöräilykypärä ei ole aina vain pyöräilykypärä. On olemassa useita erilaisia pyöräilykypäriä, jotka on suunniteltu eri tarkoituksiin. Tässä on joitakin erilaisia kypärätyyppejä:
-
Pyöräilykypärä arkikäyttöön
-
Lasten pyöräilykypärä
-
Vauvojen pyöräilykypärä
-
Maantiepyöräilykypärä
-
Maastopyöräilykypärä
-
BMX- ja kuorikypärä
-
Fullface-kypärä
-
Kypärät aika-ajoon
-
Kypärät MIPS-järjestelmällä
Jotta voisimme auttaa sinua valitsemaan näiden monien pyöräilykypärien joukosta, alla on tarkempia tietoja eri kypärätyypeistä.
Pyöräilykypärä jokapäiväiseen käyttöön
Monet pyöräilijät käyttävät pyöräilykypärää, kun he pyöräilevät päivittäin töihin ja takaisin. Useimmat valitsevat siihen perinteisen pyöräilykypärän. Kypärä voi olla myös urheilullinen, mutta yleensä ei aivan samaa kategoriaa kuin maantie-, maastopyöräily- tai aika-ajokypärät. Kuitenkin on täysin oma valinta, minkälaisen pyöräilykypärän haluaa arkipyöräilyyn – olipa se sitten perinteisempi kypärä tai jokin erityisempi malli. Tyypillisesti arkipyöräilyyn valitaan monipuolisempi pyöräilykypärä.
Nykyään pyöräilykypärät eivät ole pelkästään suojavarusteita. Pyöräilykypärä on yksi tapa ilmaista omaa tyyliä. Viime aikoina pyöräilykypärästä on tullut myös eräänlainen trendisymboli, ja merkit kuten Nutcase ja Thousand keskittyvät voimakkaasti myös muotoiluun ja trendikkyyteen – kuitenkaan tinkimättä kypärän turvallisuudesta.
.
Lasten pyöräilykypärät
Lasten pyöräilykypäriä ovat saatavilla monissa eri väreissä ja erilaisilla kuvioilla. Kypäriä löytyy kaikissa hintaluokissa. Yksi tärkeimmistä asioista – sen lisäksi, että kypärän tulee olla turvallisuusstandardien mukainen – on se, että lapsi pitää kypärästä. Tämä voi nimittäin olla edellytys sille, että lapsi ylipäätään suostuu käyttämään kypärää. Bikable.fi-sivustolla on paljon hyviä ja edullisia pyöräilykypäriä upeissa väreissä ja hienoilla kuvioilla, joista lapset varmasti pitävät. Voit tutustua valikoimaan täältä!
Pyöräilykypärä vauvalle
Vauvojen tulee yhtä lailla käyttää pyöräilykypärää, kun he ovat riittävän vanhoja istumaan lastenistuimessa. Heidän ei kuitenkaan pitäisi osallistua liian pitkille pyöräretkille, sillä kypärän käyttö voi rasittaa heidän niskaansa. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa valita kevyempi pyöräilykypärä aivan pienille lapsille..
Pyöräilykypärä maantiepyöräilyyn
Kun ajat maantiepyörällä ja haluat parhaan mahdollisen suojan päällesi, on tarjolla todella paljon kypäriä, joista valita. Maantiepyöräilykypärässä erityisen tärkeitä ominaisuuksia on: kevyt paino, hyvä ilmanvaihto ja aerodynaamisuus. Maantiepyöräilykypäriä käytetään usein sekä maantiepyöräilyyn että arkipyöräilyyn. Joissakin kypärissä on myös irrotettava lippa.
Pyöräilykypärä maastopyöräilyyn
MTB-pyöräilykypärät erottuvat ulkonäöltään, sillä ne ovat hieman tukevampia ja niissä on lippa tai visiiri. MTB-kypärän lippa tai visiiri suojaa kasvoja oksilta, mudalta ja vedeltä. Lisäksi MTB-kypärä on suunniteltu ulottumaan pidemmälle niskaan kuin perinteiset pyöräilykypärät. Tämä tarjoaa enemmän suojaa maastopyöräilijälle. Myös suuret tuuletusaukot ovat plussaa, sillä ne tarjoavat optimaalisen ilmanvaihdon.
BMX- ja kuorikypärät
Tyypillistä BMX- ja kuorikypärille on, että niissä on suurempi, paksumpi ja hieman raskaampi ulkokuori. Joissakin on lippa ja toisissa ei. Kuorikypärät ja BMX-kypärät ovat viime aikoina nousseet erittäin suosituiksi pyöräilykypäriksi niiden ulkonäön ja ominaisuuksien vuoksi..
Fullface-kypärät
Jos valitset fullface-kypärän, on todennäköistä, että harrastat pyöräilyä hieman rajumpien lajien puolella. Fullface-kypärä muistuttaa moottoripyöräkypärää ja suojaa päätä kaikkialta. Se ympäröi koko pään ja pysyy paikallaan hihnoilla, kuten muutkin pyöräilykypärät. Näidenkin kypärien osalta on olennaista, että kypärä on kevyt ja hyvin tuuletettu, sillä se on kooltaan suurempi.
Kypärät aika-ajoon
Näiden kypärien tärkein ominaisuus keveys ja aerodynaamisuus. Kypärät on suunniteltu kilpailukäyttöön, joten ne on suunniteltu mahdollisimman nopeiksi
Pyöräilykypärät MIPS-järjestelmällä
MIPS-pyöräilykypärät tarjoavat enemmän suojaa kuin perinteinen pyöräilykypärä. MIPS, joka tulee sanoista Multi-directional Impact Protection System, on eräänlainen lisäkerros pyöräilykypärässä. MIPS-kypärä on suunniteltu vähentämään rotaatiovoimia tehokkaasti. MIPS tuo lisäsuojaa erityisesti kaatumisissa, joissa päähän voi kohdistua iskuja viistosti. Tavallinen pyöräilykypärä on sen sijaan kehitetty suojaamaan suoralta iskulta, mutta suurimmassa osassa onnettomuuksia iskut tulevat jonkinlaisessa kulmassa.
MIPS-järjestelmä tekee kypärästä sellaisen, että siinä on sisäkuori, joka on hieman irti ulkokuoresta, jotta kypärän kuoret voivat liikkua hieman toisiinsa nähden. MIPS-kypärässä on erityinen matalan kitkan kerros, joka mahdollistaa pään liikkumisen 10-15 mm kaikkiin suuntiin. Tämän kerroksen ansiosta iskun voiman jakautuu tasaisemmin koko kypärän alueelle. Tavalliset kypärät eivät huomioi onnettomuudessa syntyviä rotaatiovoimia, ja tähän puutteeseen MIPS vastaa. MIPS-pyöräilykypärä tarjoaa lisäsuojaa etenkin maantie- ja maastopyöräilijöille.
Pyöräilykypärän hihna ja solki
On olennaista, että pyöräilykypärä istuu oikein päässäsi ja että se on säädetty oikein. Muuten on vaarana, että kypärä ei suojaa päätäsi optimaalisesti. Siksi myös leukahihnan ja soljen on oltava oikein säädettyjä. Kypärä istuu oikein, kun se on sivulta katsottuna suorassa. Hihnat tulee kiristää siten, että niiden ja leuan väliin mahtuu enintään kaksi sormea. Leukahihna ei saa missään vaiheessa olla niin löysä, että se voidaan työntää leuan alta pois, kun se on kiinni. Leukahihnan tärkein tehtävä on pitää kypärä tiukasti päässä liikkeellä ollessa. Korvien kohdalla olevat soljet tulee myös säätää niin, että ne ovat suoraan korvien alla.
On olemassa erilaisia solkia, joilla pyöräilykypärän saa kiinni leuan alta. Tässä ovat kaksi yleisintä:
-
Napsautussolki
-
Fidlock-magneettisolki
Napsautussolki on perinteinen solki, jonka kaikki tuntevat. Se on edelleen suosittu valinta ja monissa uusissa pyöräilykypärissä on tällainen solki. Fidlock-magneettisolki on solki, joka sulkeutuu helposti ja nopeasti magneetin avulla. Samalla tavalla se on helppo avata työntämällä magneetit erilleen. Solki avataan työntämällä magneetteja sivuttain. Se on helppo avata, ja voit tehdä sen yhdellä kädellä. Solki on kuitenkin turvallinen eikä avaudu itsestään.
Hihnojen, leukahihnan ja soljen lisäksi kypärässä on takana kiristysmekanismi, jonka avulla voit säätää kypärän vielä tarkemmin päähäsi sopivaksi, jotta saat täydellisen istuvuuden. Mitä paremmin kypärä istuu, sitä paremmin se suojaa.
Miksi sinun tulisi käyttää kypärää?
Vain noin puolet pyöräilijöistä Suomessa käyttävät pyöräilykypärää, mutta määrä on onneksi ollut kasvussa 2000-luvulla Toisaalta lähes kaikki maantiepyöräilijät käyttävät pyöräilykypärää. Tutkimusten mukaan kypärän käyttö vähentää sekä lievien että vakavien päävammojen riskiä - riippumatta siitä pyöräiletkö liikenteen seassa, vai oletko harjoittelemassa metsässä. Siksi hyvä kypärä on aina hyvä investointi omaan turvallisuuteesi.
Pyöräilykypärä suojaa sinua onnettomuuksissa syntyviltä voimakkailta iskuilta. Joissakin tapauksissa se tarkoittaa eroa elämän ja kuoleman välillä. Juuri siksi on erittäin tärkeää, että tiedät, mitä sinun tulee ottaa huomioon valitessasi uutta pyöräilykypärää, jotta olet hyvin suojattu.
Turvallinen pyöräilykypärä
Pyöräilykypärien on oltava CE-hyväksyttyjä ja Euroopan EN 1078 -standardin mukaisia. Tämä takaa, että kypärien turvallisuus on riittävää. Kaikki valikoimamme mallit ovat standardien mukaisesti hyväksyttyjä, joten voit ostaa kypärän meiltä turvallisin mielin.
Lisäksi valikoimasta löydät pienille lapsille tarkoitettuja kypäriä, joissa on CE EN 1080 -merkintä.
Turvallisuus on siis hyvällä tasolla kaikissa meillä myytävissä pyöräilykypärissä. Jotkut kypärät erottuvat kuitenkin edukseen, koska niiden turvallisuuteen on panostettu erityisen paljon. Tämä koskee erityisesti kypäriä, jotka on hyväksytty Yhdysvaltojen standardien mukaisesti. Siellä vaatimukset ovat tiukemmat kuin Euroopassa.
On olemassa myös kypäriä, jotka on hyväksytty NTA 8776 -standardin mukaan. Nämä kypärät sopivat erityisesti Speed Pedelec -käyttöön (sähköpyörille, jotka voivat kulkea jopa 45 km/h). Nämä kypärät suojaavat päätä paremmin kuin tavalliset pyöräilykypärät.
Lisäksi on olemassa MIPS-kypäriä, joissa on ylimääräinen kerros, joka lisää kypärän turvallisuutta standardien yläpuolelle. Kaikissa pyöräilykypäriemme tuoteteksteissä kerrotaan, jos kypärä tarjoaa erityistä lisäturvallisuutta.
Turvallisin pyöräilykypärä on kypärä, joka on säädetty oikein. Se saattaa kuulostaa hassulta, mutta on tärkeää, että osaat käyttää pyöräilykypärää oikein. Kun pyöräilykypärä on säädetty oikein, se suojaa sinua optimaalisesti.
Pyöräilykypärän merkit ja mallit
Tarjoamme laajan valikoiman pyöräilykypäriä tunnetuilta tuotemerkeiltä, kuten Abus, Bell, Nutcase, Thousand ja Lazer. Pyöräilykypärämme ovat korkealaatuisia ja täyttävät tiukat turvallisuusvaatimukset. Harrastitpa sitten maantiepyöräilyä, maastopyöräilyä tai kaupunkipyöräilyä, meiltä löytyy tarpeisiisi sopiva kypärä. Pyöräilykypärien valikoimaamme kuuluu malleja, joissa on edistyksellistä teknologiaa, kuten MIPS, joka antaa lisäsuojaa törmäystilanteessa. Kypäriä löytyy eri malleissa ja väreissä, joten voit löytää kypärän, joka sopii omaan tyyliisi. Selaa laajaa valikoimaamme ja valitse itsellesi parhaiten sopiva malli.
Pyöräilykypärän turvallisuusvinkkejä
Pyöräilykypärä on olennainen turvallisuusvaruste kaikille pyöräilijöille. Seuraavassa on muutamia turvallisuusvinkkejä pyöräilykypärän valintaan ja käyttöön:
Oikea säätö ja istuvuus
Oikein säädetty kypärä on välttämätön optimaalisen suojan kannalta. Varmista, että kypärä istuu vaakasuorasti ja peittää sekä otsan että takaraivon. Hihnat on kiristettävä niin, ettei kypärä pääse liikkumaan eteen- tai taaksepäin. Hyvä istuvuus varmistaa, että kypärä pysyy paikallaan koko ajomatkan ajan ja antaa parhaan mahdollisen suojan. Muista myös säätää leukahihna niin, että se istuu tiukasti mutta mukavasti leuan alle. Noudattamalla näitä vinkkejä voit varmistaa, että kypäräsi suojaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla onnettomuuden sattuessa.
Apua pyöräilykypärän valintaan
Bikablella asioidessasi sinulla on aina mahdollisuus saada neuvoja ja opastusta tuotteiden valintaan. Jos olet esimerkiksi epävarma kahden eri pyöräilykypärän eroista ja siitä, mikä sopisi parhaiten tarpeisiisi, asiakaspalvelumme on valmiina auttamaan ja opastamaan sinua.