Pyörän sisäkumit

Meillä on laaja valikoima erilaisia sisäkumeja MTB-, maantie- ja kaupunkipyöriin, sekä lasten pyöriin. Olemme helpottaneet oikean sisäkumin löytämistä jakamalla erityyppiset sisäkumit eri kategorioihin, ja löydät ne alta.

 

Meillä on laaja valikoima laadukkaita ja edullisia pyörän sisäkumeja useilta pyöräilyn vahvimmilta tuotemerkeiltä, kuten Continentalilta ja Schwalbeilta.

Lue lisää

FAQ

1
Mitä eroa on butyyli-sisäkumeilla ja lateksisilla sisäkumeilla?
Tavalliset butyyli-sisäkumit ovat suosittuja kestävyytensä vuoksi, kun taas lateksiset sisäkumit ovat kevyempiä ja niiden ajo-ominaisuudet ovat paremmat. Lateksiset sisäkumit ovat kuitenkin vähemmän kestäviä kuin butyyli-sisäkumit.
2
Onko tärkeää valita oikeantyyppinen sisäkumi?
3
Kuinka tärkeä sisäkumin ilmanpaine on?

Mitä ovat polkupyörän sisäkumit?

Periaatteessa sisäkumi, jota kutsutaan myös nimellä sisärengas, on pitkä suljettu kuminen ilmapallo, joka on renkaan sisällä. Sisäkumin tehtävänä on toimia ilmatyynynä pyörän ja maanpinnan välissä ja auttaa rengasta toimimaan optimaalisesti. Paras tapa käyttää pyörän sisäkumeja riippuu siitä, minkä tyyppisessä pyörässä ja missä olosuhteissa niitä käytetään.
 

Polkupyörän sisäkumeissa on kaksi suosittua vaihtoehtoa: tavalliset butyyli-sisäkumit ja lateksiset sisäkumit. Tavalliset butyyli-sisäkumit ovat erittäin suosittuja ja monien pyöräilijöiden käyttämiä. Ne ovat tunnettuja kestävyydestään. Toisaalta lateksiset sisäkumit ovat myös varsin suosittuja, erityisesti kun tarvitaan suorituskykyä, sillä niiden ajo-ominaisuudet ovat paremmat. Ne ovat kevyempiä kuin butyyli-sisäkumit, mikä voi pienentää vierintävastusta. On kuitenkin huomattava, että lateksiset sisäkumit eivät välttämättä ole yhtä kestäviä kuin butyyli-sisäkumit.
 

Hyvän sisäkumin valinta voi itse asiassa ratkaista, puhkeaako renkaasi usein vai ei juuri koskaan. Se voi myös vaikuttaa pyöräsi vierintävastukseen. Siksi on tärkeää valita tarpeisiisi ja mieltymyksiisi sopiva sisäkumi.


 

Ilmanpaine polkupyörän sisäkumeissa

Polkupyörän sisäkumien ilmanpaineella on ratkaiseva merkitys pyörän suorituskyvyn ja pyöräilymukavuuden kannalta. Se vaikuttaa käsiteltävyyteen, pitoon tiellä ja vierintävastukseen.
 

Suosituksemme pyörän sisäkumien ilmanpaineesta eri pyörätyypeissä:
 

 • Sisäkumi maantiepyörässä: Maantiepyörässä kyse on enemmän tehokkaasta voimansiirrosta kuin pidosta. Siksi sisäkumeihin tarvitaan yleensä erittäin korkea ilmanpaine. Tämä luo sisäkumiin ilmakammion, joka ei anna paljon löysää, eikä polkemasi teho mene hukkaan.
   

 • MTB-pyörän sisäkumi: Maastopyörässä on kyse parhaan mahdollisen pidon saamisesta. Siksi sisäputken paine halutaan yleensä pitää mahdollisimman alhaisena, sillä näin pyörän rengas saa suuremman kosketuspinnan ja siten paremman kosketuksen maahan.
   

 • Kaupunkipyörän sisäkumi: Kaupunkipyörässä - tai tavallisessa arkipyörässä - tärkeintä on mukavuus ja hyvä pito. Kaupunkipyörässä tyypillisesti paineen tulee olla jossain maantiepyörässä ja MTB-pyörässä käytettävän paineen välimaastossa. Soveltuva paine on kuitenkin aina merkitty renkaan kylkeen, joten se on helppo selvittää.
   

Oikea rengaspaine on hyvin yksilöllinen. Oikeasta rengaspaineesta on monia mielipiteitä ja sen vuoksi jokaisen on itse päätettävä, mikä tuntuu ja toimii itselle parhaiten.


 

Polkupyörän sisäkumit ja venttiilit

Kun valitset sisäkumia, kiinnitä huomiota kolmeen eri venttiilityyppiin; Dunlop-, Presta- ja autoventtiileihin. Valikoimassamme on eri venttiilityypeillä varustettuja sisäkumeja, joten voit valita renkaisiisi ja mieltymyksiisi parhaiten sopivan sisäkumin. Tarjoamme myös erikokoisia sisäkumeja, jotta voit löytää renkaillesi sopivan sisäkumin.
 

Polkupyörän sisäkumien kolme venttiilityyppiä:
 

 • Autoventtiili: Tuttu autoista, moottoripyöristä, skoottereista jne.
   

 • Presta: Kilpaventtiili, jota käytetään yleisimmin maastopyörissä, maantiepyörissä, kaupunkipyörissä, joissa on kapeat renkaat jne.
   

 • Dunlop-venttiili: Tunnetaan myös nimellä tavallinen venttiili. Tätä käytetään laajalti kaupunkipyörissä - erityisesti klassisissa kaupunkipyörissä, kuten mummopyörissä ja pyörissä, joissa on ilmakumipyörät.
   

Uusi sisäkumi?

Onko sisäkumissa reikä ja olet epävarma, tarvitsetko uuden sisäkumin? Ehkä voit paikata sen itse? Paikkaamiseen on olemassa paljon tuotteita ja oikeilla varusteilla polkupyörän sisäkumin paikkaaminen on itse asiassa melko helppoa ja nopeaa.

Tutustu renkaille ja sisäkumeille tarkoitettuihin työkaluihimme täällä!


Jos haluat pelata varman päälle, voit tietysti myös ostaa uudet polkupyörän sisäkumit erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Ammattitaitoinen asiakaspalvelumme on valmiina auttamaan sinua, jos olet epävarma ja haluat kysyä lisää siitä, mikä sisäkumi sopisi tarpeisiisi parhaiten.