Pyörän polkimet

Polkimia on monenlaisia. Jotkut sopivat maantielle, kun taas toiset ovat parempia maastoon. Tältä sivulta löydät laajan valikoiman pyörän polkimia. Meillä on eri kategorioita, jotta voit löytää tarvitsemasi polkimet - olipa kyseessä sitten lukkopolkimet, avopolkimet tai jotain täysin muuta. Löydät lisäksi polkimet lasten pyörille ja kaupunkipyörille.

Meillä on laaja valikoima ja myymme laadukkaita polkimia tuotemerkeiltä kuten Shimano, Look, Exustar ja Crankbrothers.

Lue lisää

FAQ

1
Minkälaiset pyörän polkimet minun pitäisi valita?
Polkupyörän polkimet kannattaa valita pyörätyypin ja tarpeidesi mukaan. Eri pyörätyypeille on olemassa erityyppisiä polkimia. Valitse polkimet, jotka sopivat juuri sinun pyörätyyppiisi, kuten maantie- tai MTB-pyörään.
2
Milloin kannattaa valita pyörän polkimet, joissa on lukkojärjestelmä?
3
Mitkä pyörän polkimet ovat hyviä MTB:hen?
4
Mitä hyötyä lukkopolkimista on maantiepyöräilyssä?

Mitkä pyörän polkimet minun pitäisi valita?

Kun ostat uudet polkupyörän polkimet, suosittelemme, että valitset polkimet pyöräsi tyypin ja tarpeidesi mukaan. Tältä sivulta löydät mm. tavallisia polkimia kaupunkipyöriin. Näitä polkimia on usean mallisina, pituisina, levyisinä, värisinä ja eri materiaaleista.

Tavallisia polkimia löytyy eri materiaaleissa, kuten metallissa, alumiinissa, teräksessä ja muovissa. Eri materiaaleilla on omat hyvät ja huonot puolensa, ja on sinusta ja tarpeistasi kiinni, mikä tyyppi sopii sinulle parhaiten. Jotkin mallit on valmistettu muovista, joka on kevyt materiaali ja usein edullisempi. Jos valitset metallista valmistetut pyörän polkimet, saat yleensä kestävämmän polkimen ja lisää pitoa. Viime kädessä kyse on kuitenkin siitä, millä haluat ajaa.

MTB- ja maantiepyöräilyyn tarkoitettujen polkimien valinnasta käydään loputonta keskustelua. Keskustelu perustuu kokemukseen ja mieltymyksiin, mutta alla on yleiskatsaus eri tekijöistä, jotka kannattaa ottaa huomioon polkimia valittaessa.

 

Polkimet maantiepyöräilyyn

Maantiepyöräilyssä lukkopolkimilla on useita etuja verrattuna tavallisiin polkimiin. Useimmat ihmiset tuntevat lukkopolkimet kuntosalilta tai ovat törmänneet tämäntyyppisiin polkimiin ennenkin. Lukkopolkimien selkeä etu on, että niiden avulla voit optimoida voimansiirron ja hyödyntää voimasi parhaalla mahdollisella tavalla. Kun voit sekä "polkea" että "vetää" polkimia, voit tuottaa enemmän tehoa. Sen sijaan, että vain työntäisit tai painaisit polkimia alaspäin, voit käyttää pohjelihaksia ja reiden alaosaa vetääksesi polkimen takaisin ylös.

Sen lisäksi, että lukkopolkimet antavat sinulle optimaalisen ympyränmuotoisen liikkeen, ne myös lukitsevat jalkasi paikalleen ja varmistavat jalkasi vakaan asennon. Näin voit pitää jalkasi pystysuorassa ja keskittyä polkemiseen - ilman, että jalkasi liukuu pois. On kuitenkin tärkeää, että asetat polkimet oikein, sillä muuten jalkasi pysyvät väärässä asennossa ja saattavat aiheuttaa vammoja.

Lukkopolkimien etuna on myös se, että ne tarjoavat enemmän kosketuspisteitä, jolloin pyörää on helpompi hallita. Tavallisilla polkimilla ohjaat pyörää käsilläsi, mutta lukkopolkimilla käytät myös jalkojasi. Kun opit tämän tekniikan, parannat pyörän hallintaa ja nopeutta huomattavasti.

Uutena pyöräilijänä kannattaa ehkä aloittaa avopolkimilla, jotta voit varmistaa, että opit eri tekniikat ja asennot oikein. Kun haluat investoida lukkopolkimiin, suosittelemme, että harjoittelet muutaman kerran ennen kuin käytät niitä pitkällä lenkillä varmistaaksesi, että osaat käyttää niitä oikein.

 

Polkimet MTB-pyörään

MTB:n osalta sinulla on muutama vaihtoehto enemmän. Voit esimerkiksi investoida lukkopolkimiin, jotka auttavat sinua säilyttämään otteen ja yhteyden pyörään epätasaisessa maastossa. Monet suosittelevat kuitenkin (erityisesti aloittelijoille) avopolkimien käyttöä. Avopolkimet ovat periaatteessa tavallisia polkimia, jotka on varustettu pienillä metallisilla nupeilla (tai nastoilla). Nämä nastat antavat ylimääräistä pitoa polkimen ja kengän välille, joten jalkasi ei liu'u pois polkimelta.

Aloittelijana MTB:ssä on paljon tekniikkaa opeteltavana. Suosittelemme, että käytät avopolkimia, oppiaksesi eri tekniikat, tasapainon ja poljintekniikan oikein ennen kuin sukellat lukkopolkimien maailmaan.

 

Lukkopolkimien eri järjestelmät (SPD, SPD-SL, Look).

Eri lukkopolkimissa ja klosseissa on erilaisia järjestelmiä, jotka esitellään alla:

 

Look Delta

Look Delta on useimmissa kuntokeskuksissa käytetty järjestelmä, ja se on laajalti käytetty järjestelmä. Klossit ja polkimet voivat vaihdella hieman toisistaan, mutta ominaista niille on suuret punaiset klossit. Käyttämällä näitä klosseja voit käyttää kenkiäsi sekä pyöräillessäsi että kuntosalilla - ilman vaihtamista.

 

Look Keo

Nämä klossit ja polkimet voivat myös vaihdella hieman ulkonäöltään, vaikka ne ovatkin Look Delta -järjestelmän kaltaisia. Nämä klossit näyttävät kuitenkin hieman erilaisilta, sillä ne ovat kooltaan hieman pienempiä ja niiden ulkonäkö on kaarevampi. Look Keo sopii sekä aloittelijoille että edistyneille pyöräilijöille, sillä niitä on saatavana monina eri versioina. Voit siis löytää tarpeisiisi sopivan.

 

SPD

Shimanon SPD-järjestelmä on laajalti käytössä MTB:ssä. Tämän järjestelmän avulla voit säätää tiukkuutta niin, että ne on helppo napsauttaa pois. Poljinjärjestelmää käyttävät sekä aloittelijat että edistyneet ajajat, minkä vuoksi monet käyttävät tätä järjestelmää koko pyöräilyuransa ajan.

 

SPD-SL

Shimanon SPD-SL-järjestelmä on myös erittäin suosittu. Tämän tuotemerkin sisällä on useita eri malleja, ja niitä löytyy eri materiaaleista, kuten muovista ja alumiinista tai hiilikuidusta ja titaanista. Tässä järjestelmässä on suuri kulutuspinta optimaalista voimansiirtoa varten.

 

Speedplay

Speedplay on kevyt malli polkimien joukossa. Tätä tyyppiä on saatavilla myös eri materiaaleissa, joten voit löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan. Speedplay-järjestelmä on suosittu myös siksi, että napsautusmekanismi on polkimen sijaan klossissa.

 

Jos tarvitset työkaluja pyörän polkimille, löydät ne täältä!